Menu

4.9

Vælg rigtigt første gang

Vandskuring - giv dit hus et smukt og stilrent ydre

En vandskuring af boligen er en populær form for facaderenovering. Dette er forståeligt, da du ved at vandskure din facade kan forvandle et ældre hus til et nyt og smart hjem. En vandskuring er en god investering, der både vil pynte på din bolig og gøre dit murværk mere solidt.

Afspil video

Afspil video og hør Simon fortælle om vores firma

Anmeldelser

4.9

Mikael Kvist-Jakobsen

Simon har af flere omgange været ude og se på vores fuger og vi blev kyndigt rådgivet omkring hvordan arbejdet kunne planlægges og efterfølgende udføres. Det stykke arbejde vi har fået udført af Simon og hans folk, er langt bedre end jeg turde forstille mig. Vi har fået skiftet fuger i hele vores 60er villa, fikset en sætningsskade, muret en ny væg, skiftet frostsprængte sten flere steder og lavet et nyt hul til en kommende dør. Det er bestemt ikke sidste gang jeg kommer til at ringe til Simon. Den største anbefaling herfra

Postet på
Google

Lars Egekvist

Facaderenovering Danmark reparerede sætningsskader i murværk og sokkel. Desuden fik fugerne i et par trætte sålbænke en kærlig hånd. Resultatet blev pænt og Simon var god til, at følge op på og overholde de aftaler vi havde indgået.

Postet på
Google

Mads Quist-Lund

Facaderenovering Danmark møder kunden i øjenhøjde og leverer det aftale produkt til den aftalte pris. Støder man på udfordringer undervejs, bliver der taget hånd om det via professionel dialog og inden for fornuftig tids- og prisramme. Det er ikke hver dag man møder en håndværker, der vil sine kunder på samme måde som Simon og Facaderenovering Danmark. Det er et særsyn og må siges, at have været en fornøjelse! Kan klart anbefales.

Postet på
Google

Vandskuring før & efter

Eksempler på vandskuring af murværk hos vores kunder

Hvorfor skal man vandskure sin bolig?

Vandskuring er en populær facadebehandlingsmetode af flere forskellige årsager. Først og fremmest vælger mange at vandskure sit hus af rent og skær kosmetiske årsager, men der følger også en række andre fordele med, når man foretager denne behandling. Her er blot nogle af alle fordelene ved en professionelt udført vandskuring:

  • Dit hus vil forandres fuldstændig. Med en veludført vandskuring kan du forvandle dit hus fra et gammelt og slidt parcelhus til et nyt, moderne og velholdt hus.
  • Facaden vil fremstå som en smuk helhed. Ofte vil facaden på dit murværk efter en årrække blive slidt, og nogle af murstenene vil blive misfarvede. Er dine fuger blevet renoveret af flere omgange gennem tiden, vil disse også have forskellige farver. Alt dette er med til at få dit murværk til at fremstå sjusket og mere slidt. Ved at vandskure facaden, vil den igen kunne fremstå som en fin og jævn helhed, hvor man ikke kan se misfarvninger og slitage.
  • Du kan få et unikt og smukt udseende af facaden, hvor murværkets struktur harmonerer med en jævn og fin overflade. Ved vandskuring anvendes et yderst tyndt lag puds, så man behøver ikke at miste konturen fra det gamle murværk. Når det tynde lag puds påføres, giver det nemlig et jævnt og beskyttende lag, der stadigvæk gør det muligt at få et smukt spil mellem murstenene og den nye overflade.
  • Denne form for facaderenovering vil også forbedre husets stand.
  • Dit murværk vil både fremstå og være sundere og mere solidt. Er dit hus meget medtaget, kan det også være ideelt at netpuds.
  • En behandlet facade isolerer bedre, hvilket vil spare dig for mange penge på varmeregningen i fremtiden.
  • Det er også en forebyggelse af andre skader på murværket, da det nye lag puds giver en vis beskyttelse mod vind og vejr, og du kan derfor undgå ekstra skader på murværket.
  • Vandskuring er et lidt billigere alternativ til en fuld omfugning. En omfugning er en væsentlig større behandling, der ofte vil kræve meget mere arbejde og en større investering. Netop af denne årsag vælger mange at vandskure sin bolig i stedet, da man får mange af de samme fordele ved denne behandling.
  • Det er alt i alt en god og lukrativ investering. Vandskuring er en forholdsvis billig facadebehandling. Med denne form for pudsning vil dit hus både få et smukkere udseende og en forbedret stand, hvilket vil tillægge stor ekstra værdi i en salgssituation.

Send forespørgelse

Udfyld formularen, så har du svar indenfor 48 timer. – eller klik her og prøv vores prisberegner

Med tiden vil dit murværk langsomt begynde at nedbryde sig selv. Mørtlen fra fugerne vil blive slidte og kan falde af i flager. Facaden på dit hus vil med årene begynde at se mere og mere slidt ud, og dit hus vil ikke længere udstråle det samme smukke ydre, som det engang havde.

En vandskuring har til formål at bekæmpe denne nedbrydning og få din facade til at se ud som ny igen. Med denne facadepudsningsmetode jævnes facaden på dit murværk, og det får en ny og glat overflade, der får huset til at se ud som et nybygget hus. Mange vælger netop af denne årsag at foretage denne form for behandling af deres murværk, hvis de har en ældre bolig, som de gerne vil puste nyt liv i. En god behandling kan nemlig forvandle din facade fuldstændig og transformere dit ældre parcelhus, så det kommer til at fremstå både moderne og stilrent.

Hvad er vandskuring?

Vandskuring/puds er en betegnelse for en speciel type af overfladebehandling af dit murværk. Måden hvorpå man foretager denne behandling er ved at anvende finkornet mørtel til at dække facaden med, hvorefter dette bearbejdes ved hjælp af værktøj og vand. Det er netop anvendelsen af en enten våd mursten eller et vådt filtsebræt, der har lagt navn til denne type behandling.

Det er først og fremmest vigtigt, at du sørger for at fuge eventuelle huller op, inden du begynder på en vandskuring af din facade. Findes der huller eller anden slitage i murværket, kan det være svært at opnå den jævne og fine overflade, som er hensigten med en veludført vandskuring.

Vandskuring kaldes også i nogle sammenhænge for tyndpudsning. Dette skyldes, at vandskuring er en facadebehandling, hvor man anvender et tyndt og fint lag puds, hvor sandkornene i pudset er rigtig små. Dette tynde lag puds er nemlig med til at gøre vandskuring til en speciel og foretrukken metode, eftersom man med et tyndt lag puds kan sørge for at lade konturerne fra murværket træde frem og give et flot sammenspil med den nye glatte overflade.

Forskellige typer af vandskuring

Vandskuring kan både dække over begreber som stenskuring, sækkeskuring, filtsning og lignende. Dette er blot forskellige betegnelser for den form for tyndpudsning, som vandskuring er. De forskellige navne er opstået efter hvilke former for værktøj og metoder, der anvendes til at påføre pudset under vandskuringen.

Man kan vandskure alle former for murværk, og man kan til og med vandskure med indfarvet mørtel, så facaden får en ny og fin farve med det samme. Uanset hvilken form for metode der anvendes, kan man opdele vandskuring i tre forskellige kategorier:

Vandskuring indendørs

Til at vandskure indendørs anvendes de samme metoder, som der gøres udendørs. Ofte vælger man at foretage en indendørs vandskuring for at danne et smukt helhedsindtryk af sin bolig. Ved også at behandle murværket indendørs, skabes der nemlig en fin harmoni mellem det ydre og det indre i boligen.

Vandskuring med farvet fiberpuds

Ofte foretages en vandskuring af facaderne i enten gråt eller hvidt. Dette kan i sig selv give et fint resultat, og hvis man senere skulle ønske det, kan man male overfladen over, når den er tørret.

Man kan dog også vælge at få foretaget en vandskuring med indfarvet mørtel. Ved at vælge dette alternativ slipper du altså for senere at skulle male facaden op på ny. Skal man vandskure med indfarvet mørtel, er det vigtigt, at man har erfaring på området. Mursten og mørtelfugerne suger nemlig farven til sig forskelligt, så tilføres den indfarvede mørtel ikke med yderst omhu, kan det give farveforskelle i det endelige resultat. Selvom det er en kompliceret proces at vandskure med farve, kan et veludført stykke arbejde give et smukt og nyt udseende til din bolig.

Gør det selv

En vandskuret facade kan altså se fantastisk ud og gøre godt for holdbarheden af dit murværk, men før du går i gang med en vandskuring, er der en række ting, der skal være på plads.

Hvis murværket allerede er blevet pudset før, er det vigtigt, at det gamle lag puds hamres og slibes af. Alle fuger der er nedslidte eller smuldrer, skal også fyldes med mørtel på ny, før du kan påbegynde selve behandlingen. Hullede og beskadigede mursten bør også udskiftes, for at opnå det bedste resultat. Til slut er det vigtigt, at lufttemperaturen er minimum fem grader under behandlingen, og at muren er både ren og tør.

Professionel og veludført vandskuring

Det er altså mange ting, man skal have på plads, inden man vælger at påbegynde denne facadebehandling. Har du ikke nogen erfaring på området, anbefales det stærkt, at du vælger at søge professionel. For at opnå det bedste resultat ved en vandskuring, skal man nemlig være yderst forsigtig og kende sit kram. Udføres behandlingen korrekt, kan det give en smuk, jævn og solid facade på dit murværk, som vil få hele facaden til at fremstå som ny.

Vælger du at søge professionel hjælp til din vandskuring, behøver du heller ikke at bekymre dig om de små ting, der skal gøres inden behandlingen. En god murermester sørger nemlig for alle detaljerne for at opnå det bedste resultat for både dig og din bolig.

Vi er specialister inden for facadebehandlinger. Vi har allerede hjulpet mange med en professionel vandskuring i Aalborg og omegn, og med vores erfaring og kompetence vil vi også gerne hjælpe dig og din facade. For mere information eller for et uforpligtende tilbud af vandskuring bedes du kontakte os på:

Mail: info@facaderenovering-danmark.dk
Tlf: 25115684

Har du allerede fået et tilbud på vandskuring?

Vi laver ikke andet end at renovere facader, derfor er vi rigtig dytige til det vi laver. Vi er samtidig også hurtige og en kombination af begge dele gør at vi ofte kan levere et resultat der er bedre og med lavere pris end andre, så hvorfor ikke lade os give et bud også?