Menu

Omfugning af murværk på nye huse

Omfugning af murværk på nye huse? Ja, tro det eller lade være. Er du endt på denne side af samme årsag, så kan jeg fortælle dig at du ikke er alene. Rigtig mange nybyggere og husejere som har købt hus der ikke er særlig gammelt, oplever at fugerne desværre ikke er i orden. Ærgeligt.

Dem vi er mest interesseret i at nå ud til via denne side, er dem som har bygget huset, da det ofte er jer, med alt respekt, som skal stå for omfugningen. Det vil vi rigtig gerne hjælpe jer med, gerne hele processen, så det eneste i skal tænke på er at betale regningen når opgaven er løst og jeres hovedpine er væk.

Er dit hus også muret med funktionsmørtel?

Funktionsmørtel er den type mørtel de fleste nybyggere vælger. Ofte vælger de den, fordi at det er den moderne mørtel, som kan fåes i farver der passer til murstenene.

Hvorfor funktionsmørtel fremfor bakkemørtel?

Funktionsmørtel er ikke billigere rent materiale mæssigt. Funktionsmørtel er derimod meget hurtigere at arbejde med, da den kommer i en silo, som selv blander mørtlen efter behov. Det spare murerne en del arbejde med at skovle. Derudover er siloen høj og fylder ikke en brøkdel af hvad bigbags med bakkemørtel og cement ville have gjort, på de små parcelhus grunde.

Fejl ved nybyg kan ikke undgåes 100%

Menneskeligt at fejle. Sådan er det også indenfor nybyg. Komplexiteten stiger dog i takt med flere og flere valg. Flere typer sten, som har forskellige minut-sug. Forskellige typer mørtler som reagere forskelligt med de forskellige typer sten. Hus byggerne som er presset pga. øget konkurrence på market og interessenterne, der vil have deres investering til at give et godt afkast. Murermestrene der er presset af prisen, som så presser den udførende. Murersvenden. Akkorden skal holdes og det kan gå udover kvaliteten og omhyggeligligheden.

Eksempel på udkrads og oprydning inden start på omfugning

Menneskeligt at fejle. Sådan er det også indenfor nybyg. Komplexiteten stiger dog i takt med flere og flere valg. Flere typer sten, som har forskellige minut-sug. Forskellige typer mørtler som reagere forskelligt med de forskellige typer sten. Hus byggerne som er presset pga. øget konkurrence på market og interessenterne, der vil have deres investering til at give et godt afkast. Murermestrene der er presset af prisen, som så presser den udførende. Murersvenden. Akkorden skal holdes og det kan gå udover kvaliteten og omhyggeligligheden.

Omfugning af 2 år gammelt hus
Udkradsning af fuger i nyt hus

Arbejdsgang ved funktionsmørtel

Jeg laver blot en general betragtning her, men den passer mere eller mindre på de fleste funktionsmørtler.

 • Først skal mørtlen blande i 15-18 minutter. Dette skal være ens hver gang. Derudover skal vandmængden passe til sugeevnen på stenene.
 • Altid friskmørtel og INGEN ekstra vand når den begynder at sætte sig. Derefter skal mørtlen kasseres, i teorien.
 • Ved opmuring færdiggøres fugen i samme omgang. Dette er vigtigt at gøre, heller for tidligt end for sent. Sker det for sent, vil mørtlen begynde at smuldre og det vil den bare fortsætte med.
 • Det er vigtigt at fugen komprimeres hårdt lige inden den sætter sig.
 • Efter komprimering skal fugen “hvile”. Når fugen er tilpas tør, vaskes der ned med vand. Det er vigtigt at fugen har sat sig, inden man vasker ned. Hermed undgår man at vaske cement slør ud. Der vaskes altid af med vandrette eller lodrette strøg.
 • Det er vigtigt at mørtlen får vand nok til at sætte styrke. Det kan afhængig af forholdene være nødvendigt at tilføre extra vand på murværket. Man bruger forstøver / rygsprøjte / Brusehoved.
 • De første 3-7 døgn er vigtige for murværket. Murværket dækkes af for at holde på fugten. Afdæk altid effektivt for tvangs udtørring og frost. Vinden er meget hård og udtørrer mørtlen meget hurtigt.
 • Der skal dækkes af for sol, vind, nedbør og frost.

Hvad kan der ske hvis arbejdsgangen smutter ved arbejde med funktionsmørtel?

Hvis uheldet er ude.. Så er den eneste løsning, kort sagt.. Omfugning af murværk på nye huse. Det sker og vil ske. Der bygges som aldrig før og innovative produkter udvikles. Disse skal læres at kende, og i den proces sker der fejl.

Når fejlen sker, så er vi specialiseret i at hjælpe med at fræse de hårde fuger ud og ilægge en ny efter alle gældende regler. 

Hvordan håndtere i omfugning af murværk på nye huse?

Efter du (kunden, privat eller erhverv) har kontaktet os og fortæller om omfanget, så tager vi ud og kigger på opgaven enten sammen med dig eller alene.

Vi sender dig et tilbud, som du sandsynligvis ikke synes er billigt. Vi er meget bevidste om at du som ejer af dit næsten nye hus er super ærgelig over situationen. Den måde vi afhjælper din frustration er ved at være imødekommende og få en fornemmelse af hvem du er som person, så vi kan tilpasse os omstændighederne.

 • Vi dækker alt belægning af som vi kommer frem til
 • Vi dækker dine vinduer og sålbænke ned med afdækning beregnet til netop det.
 • Vi larmer kun mellem 07-16 og ikke i weekender eller helligdage.
 • Vi tager hensyn til de forspørgsler du måtte have.
 • Vi udføre arbejdet som beskrevet ovenfor. 

Hvad koster en omfugning af murværk på nye huse?

Det variere meget hvad prisen er på omfugning af murværk på nye huse. Elementer der spiller ind. 

 • Mængden af m2
 • Mængden af vindues/- dørfalser
 • Hvor langt vi skal køre fra Aalborg
 • Hvor hårde fugerne er at få ud
 • Hvilken funktionsmørtel vi skal arbejde med
 • Om i står for materialerne eller ej


Du skal som minimum regne med 1.000 kr. ekskl moms pr. m2. ekskl materialer. 

Anmeldelser

4.9

Mikael Kvist-Jakobsen

Simon har af flere omgange været ude og se på vores fuger og vi blev kyndigt rådgivet omkring hvordan arbejdet kunne planlægges og efterfølgende udføres. Det stykke arbejde vi har fået udført af Simon og hans folk, er langt bedre end jeg turde forstille mig. Vi har fået skiftet fuger i hele vores 60er villa, fikset en sætningsskade, muret en ny væg, skiftet frostsprængte sten flere steder og lavet et nyt hul til en kommende dør. Det er bestemt ikke sidste gang jeg kommer til at ringe til Simon. Den største anbefaling herfra

Postet på
Google

Lars Egekvist

Facaderenovering Danmark reparerede sætningsskader i murværk og sokkel. Desuden fik fugerne i et par trætte sålbænke en kærlig hånd. Resultatet blev pænt og Simon var god til, at følge op på og overholde de aftaler vi havde indgået.

Postet på
Google

Mads Quist-Lund

Facaderenovering Danmark møder kunden i øjenhøjde og leverer det aftale produkt til den aftalte pris. Støder man på udfordringer undervejs, bliver der taget hånd om det via professionel dialog og inden for fornuftig tids- og prisramme. Det er ikke hver dag man møder en håndværker, der vil sine kunder på samme måde som Simon og Facaderenovering Danmark. Det er et særsyn og må siges, at have været en fornøjelse! Kan klart anbefales.

Postet på
Google