Menu

Jeg har ramt et vandrør i hulmuren, hvad skal jeg gøre?

Har du været i gang med at gøre-det-selv og skulle du være så uheldig at du rammer et vandrør inde i hulmuren. Normalt ligger der ikke vandrør i hulmuren, men nogle springer over hvor gæret er lavest og det resultere i uforudsete opgaver når du som ny ejer skal lave en renoveringsopgave.

Vandrør lagt i hulmur skåret over med bajonetsav

Det først du skal gøre når du rammer et vandrør er følgende

  1. Skynd dig at lukke for vandet, så der ikke fosser vand ind i resten af hulmuren.
  2. Få ringet til en Vvs’er og fortæl ham om hændelsen.
  3. Få taget flere mursten ud, så han har mulighed for at komme ind og udbedre skaden på røret. Uanset hvad røret er lavet af, bliver vvs’eren nødtil at have plads at arbejde på.
  4. Finde ud af i hvilket omfang vandet er i hulmuren og måske indda trukket ind i huset.
  5. Sæt en affugter op i det/de rum hvor vandet er trukket ind, for at sørge for at få vandet ud af væggene hurtigst muligt.
  6. Lad hullet stå åbent 4-7 dage alt efter omfanget. Skulle der være noget isolering inde i væggen som er blevet vådt, så se om du ikke kan pille det ud og erstatte med noget nyt og tørt.

Hvorfor funktionsmørtel fremfor bakkemørtel?

Der vil altid ske uforudsete uheld, da det er umuligt at tage højde for alt. Derfor er det blot vigtigt at holde hovedet koldt og tage nogle hurtige og logiske beslutninger.

Vil du gerne undgå at have ansvaret i en lignende situation som beskrevet ovenfor, så hjælper jeg dig gerne i mål med din reparation(er). Jeg har kontakter til yderste dygtige fagfolk fra mange forskellige brancher og det er ikke nogen hemmelighed at jeg kun arbejder sammen med de bedste.

Bor du i nærheden af Aalborg, og har du brug for at låne en affugter, så må du gerne låne min kvit og frit. Du skal blot betale 500 kr. i despositum, som du får tilbage når du aflevere den igen. Vi ses!