Menu
Flot facade i hvid

6 tips til hurtigt boligsalg

6 tips til hurtigt boligsalg – Har du svært ved at få nogle købere til dit bolig? Vær proaktiv og gør noget ved det. Du kan nemlig let selv med enkle midler og for få kroner gøre dit hus mere indbydende, så potentielle købere lettere kan forestille sig at bo i boligen.

6 tips til hurtigt boligsalg

Det er ganske normalt, at det kan tage lang tid at få sit hus solgt. Det kan desuden let gå hen at koste et eller flere afslag i den ønskede pris, før du kan komme af med huset. Men det behøver ikke nødvendigvis at være sådan. De fleste husejere der vil sælge er ude efter at få en hurtig handel igennem og til en god pris. For lettere at få dit hus solgt og for at få den rette pris for det, er det nødvendigt at være proaktiv. Der findes nemlig en lang række muligheder, der kan gøre dit hus mere indbydende og lettere at sælge. Det bedste ved det hele er, at det er billigt, og at du kan gøre det selv. Ønsker du en fag ekspert til at varetage alt, så du ikke skal tænke på noget som helt, er det naturligvis også en mulighed.

Praktiske forbedringer af boligen for at fremme salget

I de fleste tilfælde vil det være en rigtig god investering at få udbedret de skader og mangler, som din bolig eventuelt har. Det kan enten være, at du har nogle deciderede skader på boligen, eller at nogle dele af boligen blot trænger til en kærlig hånd, for at vedligeholdelsen er i top. Dette kan du ofte gøre selv, og ved at udbedre disse skader inden du sætter huset til salg, undgår du at få en dårlig tilstandsrapport. Står der nemlig i tilstandsrapporten, at der er flere K2ere (alvorlige skader) eller K3ere (kritiske skader), så vil de fleste købere blive afskrækket eller kræve et afslag i prisen.

Her er nogle af de ting praktiske forbedringer, der kan være lønsomme, og som du selv kan gøre for at fremme salget af din bolig:

  • Generel vedligeholdelse: Det kan være en god idé at foretage en generel vedligeholdelse af din bolig før salget, så den som helhed fremstår velholdt og fin udadtil. Dette er ofte let at gøre selv, da du for få penge og med få midler kan udbedre en del slidte ting. Det kan for eksempel være at udskifte mørnet eller slidt træværk omkring døre og vinduer eller sørge for, at gulvene er pæne og nydelige, så køberen ikke får et dårligt helhedsindtryk af din bolig.
  • Efterisolering: Det kan virke dumt at efterisolere dit hus, når du alligevel skal sælge det. Men isoleringen er en af de ting, som interesserede købere ofte kigger nærmere på. Dette er et relevant punkt, da der ved salg af din bolig bliver gjort en energimærkning og en energiplan af dit hus i henhold til varmeforbruget, og dette kan altså være med til at spare de potentielle købere for mange penge i fremtiden. Desuden kan det være værd at overveje, om du bør udskifte dine vinduer til nogle mere energibesparende. Dette gælder især, hvis din bolig er gammel og vinduerne er dårligt isolerede.
  • Badeværelse og køkken: Store projekter er ikke nødvendige for at få disse til at fremstå fra sin bedste side, men du kan billigt og let foretage mindre ændringer, der kan give et væsentligt bedre indtryk. Dette kan for eksempel være at skifte slidte køkkenlåger og lister eller foretage en ny flisefugning på badeværelset for at give et pænt førstehåndsindtryk.
Lyst og morderne køkken

Kosmetiske forbedringer til at fremme salget

Udover de praktiske forbedringer, så kan du let og billigt gøre en række små kosmetiske forbedringer af din bolig, der vil gøre en stor forskel på, hvorvidt du vil kunne sælge din bolig. Her er nogle af de billige og lette gør-det-selv løsninger:

  • Gør din bolig lys og neutral: Des lysere og des mere neutral dit hus er, des større chance er der som regel for, at de potentielle købere kan se sig selv bo i dit hus, og derfor vælger at slå til. Det er let at lukke lyset ind i din bolig. Du kan selv sørge for at male mørke vægge og lofter i en lys farve, som hjælper til med at reflektere lyset. Dette er både billigt og utroligt effektivt.
  • Gør din bolig ren og ryddelig: Det lyder simpelt, men ofte er det de små ting, der gør om en potentiel køber vælger at slå til eller ej. Sørg derfor for at have gjort din bolig ren og sørg for at fjerne genstande, der ligger fremme, så din bolig ser ryddelig og fin ud for køberen. Små ting som at pudse vinduerne og åbne dørene i huset før eventuelle købere kigger på dit hus gør også, at din bolig fremstår meget lysere.
  • Velplejet have og fin terrasse: Hvis du har have og/eller terrasse tilknyttet til din bolig, er det vigtigt også at give disse lidt opmærksomhed inden salg. Gør din terrasse hyggelig og overvej at køb nogle nye møbler, så de købsinteresserede kan se terrassen som en forlængelse af boligen og som en form for ekstra rum om sommeren. Haven er et af de steder, hvor du som sælger kan hente lette point. Sørg for inden salget at den er velplejet og fin. Klip græsset og hækken, fjern synligt ukrudt og få den til at se så ryddelig ud som muligt, så køberne selv kan forestille sig, hvilke planer de har med haven.
Pynt i bolig

Ved at være proaktiv og gøre din bolig klar til salg, er der altså en hel del ting, som du selv kan gøre for lidt penge. Disse få kroner og det arbejde du lægger i at gøre din bolig klar til salg, vil uden tvivl kunne svare sig, da du vil kunne få en højere pris for huset og undgå afslag i prisen. Hvis du synes om vores 6 tips til hurtigt boligsalg, må du meget gerne dele dem med venner og bekendte.